تزریق فیلر (filler injection) دکتر آزاده ناصحی
امروزه برای بسیاری از افراد زیبایی به یکی از مهمترین معیارها تبدیل شده است و یکی از اولویتهای افراد، داشتن ظاهری جوان و پوستی سالم می باشد. داشتن صورتی زیبا برای تمامی افراد اهمیت بالایی دارد. با گذر زمان و بالا رفتن سن، پوست صورت آن شادابی و نشاط خود را از دست می دهد در نتیجه افراد همواره در تلاش اند تا راهکاری جهت مقابله با این مشکل پیدا کنند.
تزریق فیلر و ژل از مدرنترین روشهای موجود در عصر امروز است. تزریق فیلر به از بین بردن چین و چروکها و جوانسازی پوست کمک میکند. همچنین شما می توانید برخی از نواقص صورت خود را با تزریق فیلر بپوشانید. با تزریق فیلر و ژل برای حجم دهی به لبها، گونهها، زاویه فک و چانه استفاده میشود.
در فرآیند تزریق فیلر یا ژل، موادی مصنوعی یا طبیعی داخل خطوط، چین و چروکها و بافتهای صورت تزریق میشوند. این مواد با توجه به قابل جذب بودنشان دارای نتایجی موقتی می باشند.
در اواخر قرن نوزدهم، برای بیمارانی که مبتلا به تروما بودند از چربی بخش های دیگر بدن برای پر کردن حجم زیر پوستشان استفاده می کردند. در دهه ١٩٧۰، از کلاژن گاو به عنوان پرکننده اصلی زیر پوست استفاده می کردند و از آنجایی که کلاژن مادهای خارجی بود، باعث واکنش آلرژیک میشد ولی دارای اثرات کوتاه مدت بود.
فیلرها به دو دسته دائمی و موقت تفسیم می شوند. هر یک از انواع فیلر ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. فیلرهای غیر دائمی کم خطر تر و طبیعی تر می باشند و با توجه به اینکه دائمی نیست حتی اگر کمی از ایدهآل شما دور باشد هم امکان اینکه از آن تغییر راحت شوید هم وجود دارد.
تزریق فیلر چیست؟
با بالاتر رفتن سن چربی های زیر پوست و میزان کلاژن سازی کاهش می یابند و باعث نمایان شدن استخوان ها و عضلات صورت و چروک شدن پوست می شوند و از طرفی باعث تغییر فرم صورت خواهد شد برای جلوگیری از یا حداقل کند کردن این روند روش ها و شیوه های غیر تهاجمی در اولویت قرار دارند و از سویی هم عمل های زیبایی دارای سختی ها و عوارض خاص خود می باشد در تنیجه تزریق فبلر در میان افراد طرافداران زیادی دارد.
پرکننده های پوستی را که از طریق تزریق به صورت موضعی به زیر پوست انتقال یافته و موجب رفع عیوب و زیبا سازی صورت میشوند فیلر می نامند. فیلر یا چربی را از بدن فرد برداشته و به قسمت مورد نظر با هدف رفع عیب و حجم دهندگی تزریق می کنند. با این تفاسیر باز هم عده ای فیلر را همان ژل می دانند و اغلب چربی را فیلر تصور نمیکنند. در تزریقی که از چربی های بدن به عنوان فیلر استفاده شود عوارضی مانند آلرژی در پی نخواهد داشت.
کاربرد تزریق فیلرها چیست؟
در کل تزریق فیلر دارای 4 کاربرد است:
تزریق فیلر برای از بین بردن جای جوش و اسکار و فرورفتگی صورت است اولین کاربرد فیلر جوانسازی پوست و از بین بردن چین و چروکهای صورت است. با تزریق فیلر می توان خط و خطوط عمیق صورت مثل خطوط اخم، خنده و پیشانی را از بین برد.
از مهم ترین کاربرد های فیلر صورت می توان به از بین بردن اسکار و جای جوش و تو رفتگی های صورت اشاده کرد. از دیگر کاربرد های اصلی تزریق فیلر رفع عیب و قرینه سازی اجزای صورت است که در نتیجه دارای تاثیرات بی نظیری بر زیبایی صورت دارد زیرا قرینگی یکی از مهمترین اصول زیبایی است.
مهمترین کاربرد فیلر حجم دهندگی و فرم دهی به اجزا تشکیل دهنده صورت است، تزریق فیلر برای حجم دهی به لبها، گونهها، زاویه فک و … استفاده میشود.
انواع فیلر
برخی از انواع فیلر موجود در بازار شامل موارد زیر است:
- هیالورونیک اسید
- کلسیم هیدروکسی آپاتیت
- اسید پلی ال لاکتیک
- پلی متیل متاکریلات
کاربردهای تزریق فیلر
کاربرد تزریق فیلر جوانسازی دستها، از بین بردن چین و چروکها و حجم دادن به صورت زیباسازی بینی است.
مزایای تزریق فیلر
- زمان بهبودی تزریق فیلر، سریع است و پس از تزریق افراد بلافاصله میتوانند به محل کار یا فعالیتهای روزانه خود برگردند.
- مانگاری فیلرها خوب است اما دائمی نیست.
- فیلرهای تزریقی را میتوان مجدداً شارژ نمود.
- تزریق فیلر نسبت به روش های درمانی زیبایی دیگر راححتر و به صرفه تر است.
- روشی غیر تهاجمی و غیر جراحی است.
- در تزریق فیلر نیاز به بیمارستان و اتاق عمل نیست.
- فیلرها یا ژلها کاربرد بسیار وسیعی در جوانسازیو پر کردن صورت دارند.
- برای تمامی افراد بالای 18 سال کاربرد دارد.
- پس از تزریق، خطر بسیار کمی ناشی از عوارض جدی یا عفونتها متوجه افراد خواهد بود.
- این روش نیاز به بیهوشی ندارد و فقط بیحسی موضعی و موقتی (حداکثر 2 ساعته) کفایت میکند.
عمق تزریق فیلر
فیلر ها در اعماق مختلفی از پوست تزریق می شوند. در درم میانی، فیلرهای پایه تزریق می شوند این در حالی است که در درمان پیشرفته فیلر در عمق بیشتری تزریق می شود. فیلرهایی با ساختار قویتر مانند CaHA در درم میانی یا عمقی که تکنیک لایه لایه درمان پیشرفته نامیده می شوند و فیلر های ضعیف تر مانند HA در درم سطحی تزریق می شوند.
عمق تزریق بسته به فاکتورهای مختلفی است از جمله:
- حرکت راحت سوزن از میان بافت،
- وجود مقاومت در زمان تزریق
- و مشاهده نوک سوزن در زیر پوست
نحوه تزریق فیلر
پزشک پوست شما 20 دقیقه پیش از تزریق، از کرم یا اسپری بی حسی در ناحیه تزریق استفاده میکند. سپس پزشک معالج فیلر یا ژل را از طریق سوزنی نازک به زیر لایه خارجی پوست تزریق میکند و تعداد دفعات تزریق و ماساژ ناحیه مورد درمان تا رسیدن به نتیجه مد نظر شما تکرار می گردد.
مراقبت های قبل از تزریق فیلر
برای جلوگیری از کبودی و احتمال خونریزی در هنگام و پس از تزریق مصرف آسپرین را از یک هفته قبل با هماهنگی پزشک متوقف کنید و در صورت ابتلا به بیماری های خاص و ویروسی حتما پیش از معالجه به پزشک اطلاع دهید. از چند روز قبل از تزریق مصرف کرم های ضد پیری پوست را متوقف کنید و از دو هفته قبل از انجام جراحی دندان و تاتو خودداری کنید. در هفته آخر هم از هرگونه درمان پوستی نظیر عکسبرداری با اشعه، انواع لیزرها و یا سایر اقدامات شیمیایی روی پوست خودداری فرمایید.
مراقبت های بعد از تزریق فیلر
پس از انجام تزریق فیلر 24 الی 48 ساعت ناحیه تزریق را ماساژ ندهید و از خوابیدن به شکم و پهلو بپرهیزید. از انجام ورزش و تمرین و کار های سنگین خودداری کنید و به هیچ عنوان در معرض تابش نور خورشید قرار نگیرید.
تزریق فیلر برای چه کسانی ممنوع است؟
افرادی که دارای بیماری های خاص مانند بیماری های خود ایمنی از جمله لوپوس یا روماتیسم، بیماری دیابت که انسولین استفاده می کنند، بیماری های قلبی، بیماری های ریوی و حساسیت های شدید، مشکلات مربوط به انعقاد خون و دارای سکته مغزی هستند نباید تزریق فیلر انجام دهند. همچنین افرادی که داروی آسپرین، وارفارین و اکوتان مصرف می کنند جزو افرادی هستند که ازین کار منع می شوند.
لازم است که بدانید زنان باردار و مادران شیرده هم امکان این تزریق را ندارند. در صورتی که دارای پلاک دندان و دهان هستید هم این کار را نمی توانید انجام دهید.
مدت ماندگاری تزریق فیلر
مدت ماندگاری تزریق فیلر بسته به شرایط برنی هر فرد متفاوت است اما به این وجود بین 6 الی 20 ماه ماندگاری دارد.
هزینه تزریق فیلر
هزینه این تزریق بنا به نوع برند انتخابی شما و میزان مورد نیاز و ناحیه تزریق مورد درخواست شما و بنا به دستمزد پزشک و کلینیک متفاوت است.
عوارض فیلر چیست؟
تزریق فیلر معمولا عوارض خاصی ندارد. پس از تزریق، ناحیه تزریق شده ممکن است کمی دچار ورم، قرمزی و درد شود که طی چند روز هم بهبود می یابد. آلرژی نسبت به اسید هیالورنیک بسیار نادر است. عفونت که جزء عوارض بسیار نادر این تزریق است؛ اما زمانی که سوزن به وارد پوست می شود، احتمال کمی وجود دارد که عفونت ایجاد شود.